Levertijd & verzendkosten

Wij doen zorgvuldig ons best de bestelling zo spoedig mogelijk bij u af te leveren. Bestellingen op werkdagen voor 15:00 besteld, worden doorgaans diezelfde dag nog  verzonden. Echter het kan voorkomen dat producten niet direct voorradig zijn. Op de product pagina staat een indicatie van de levertijd. Mochten wij om wat voor reden niet aan deze levertijd kunnen voldoen, dan brengen wij u hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte.

De vermelde prijzen zijn exclusief verzendkosten. De verzendkosten bedragen € 35,00 voor vloeren en ondervloeren met een afleveradres binnen Nederland. Bestellingen boven de €500,- verzenden wij gratis.
Als u ervoor kiest om de vloer ook door RB Stoffering te laten leggen, betaalt u geen verzendkosten. Neem in dit geval contact met ons op via één van onze kanalen vermeld op onze contact pagina. Of vink heel eenvoudig de optie legservice aan bij de bestelling van de vloer.

Voor een afleveradres buiten Nederland neem vooraf contact met ons op voor een afspraak over de verzendkosten.

Levering verloopt via de pakketbezorger en/of leveringsdienst. Over het algemeen op vloeren en ondervloeren zit gemiddeld een levertijd van 1-5 werkdagen. Mits het product op voorraad is bij de leverancier.

U heeft bij RB Stoffering verschillende mogelijkheden om uw online bestelling te voldoen.


Deze manier van betalen verloopt via uw eigen bank. Na de afronding van uw bestelling zal u worden verwezen naar de iDeal betaal omgeving. U kunt vanaf dat moment de stappen volgen om uw betaling af te ronden. Aan het betalen via iDeal zitten geen kosten verbonden. Na de betaling via iDeal zal uw bestelling direct in behandeling worden genomen.


U kunt via onze website betalen via Visa, American Express en Mastercard. Aan het einde van uw bestelling kunt u via het betaalscherm de gewenste creditcard kiezen. Uw bestelling zal na betaling direct in behandeling worden genomen. RB Stoffering probeert de prijzen op haar website zo laag mogelijk te houden. Aan betalingen via creditcard zijn kosten verbonden, deze kosten zullen deels worden doorberekend als u kiest voor de betaalmethode creditcard. De kosten bedragen 4% over het totale orderbedrag. Met een maximum van €2000,-


Belgische rekeninghouders kunnen gemakkelijk betalen via Bancontact. Na het afronden van uw bestelling zal u worden doorgeleid naar het betaalvenster van Bancontact waar u de stappen kunt volgen om uw order te voldoen. Na betaling via Bancontact zal uw order direct in behandeling worden genomen. Aan betalingen via Bancontact zijn kosten verbonden, deze bedragen maximaal 1,5% over het totale orderbedrag.


Voor klanten buiten Nederland hebben wij SOFORT toegevoegd aan onze betaalmogelijkheden. Na afronding van uw order kunt u als betaalmogelijkheid SOFORT kiezen, u volgt de verdere stappen om de betaling af te ronden. Na betaling via SOFORT zal uw bestelling direct in behandeling worden genomen. Aan een betaling via SOFORT zijn kosten verbonden, deze bedragen maximaal 0,9% van het totale orderbedrag.


Al onze betalingen worden afgehandeld door Mollie. Dit toonaangevende platform voor online betalingen verzekerd u maar ook ons van veilige afhandeling van uw betaling.

Ja, het is mogelijk uw bestelling te retourneren. Mits dit binnen 14 dagen is en de producten ongeopend zijn. De kosten van retourneren zijn voor u zelf. Neem voor het retourneren van uw bestelling contact met ons op via het contact formulier en wij zullen u zo goed mogelijk helpen.

Wij bieden de gebruikelijke fabrieksgarantie die fabrikanten aangeven op te verstrekken producten. Het aantal jaar garantie varieert per merk en productlijn. In de specificaties van het desbetreffende product in de webshop vindt u de garantietermijn.

Via onze webshop kunt u ondervloeren, PVC- en laminaatvloeren bestellen. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om uw vloer door ons te laten leggen met onze legservice. Niet alleen PVC- en laminaatvloeren leggen wij. Ook leggen wij: cementgebonden gietvloerentapijt en trapbekleding, zowel tapijt als PVC. Ook bieden wij randafwerking aan, deze verkopen wij niet los, maar in combinatie met jouw gekozen vloer. Voor meer informatie en vrijblijvende offerte neem contact met ons op via onze contact pagina.

Ja, wij bieden naast legservice voor PVC, laminaatvloeren en tapijtvloeren ook het aanbrengen van cementgebonden gietvloeren, egalisatie en trapbekleden aan. Kijk rustig op onze legservice pagina voor meer informatie. U kunt ook gemakkelijk contact met ons opnemen voor een vrijblijvende offerte via onze contactpagina.

Heeft u vloerverwarming en gaat u een  PVC vloer plaatsen,  Dan is het belangrijk dat u het Opstookprotocol volgt. Dit is ontwikkeld binnen de branche om er voor te zorgen dat uw PVC vloer goed blijft in combinatie met vloerverwarming.

Opstookprotocol voor het plaatsen van de pvc vloer:

Dit protocol geeft aan hoe u de afwerkvloer op het maximaal toelaatbare restvochtpercentage krijgt (1,8 % bij cementdekvloeren). Voordat u de vloerverwarming opstart dient de afwerkvloer minimaal 28 dagen oud te zijn. De eerste stookdag stelt u de temperatuur in op 20° C, vervolgens moet de watertemperatuur met 5° C per 24 uur verhoogd worden. Let er op dat de instroomtemperatuur van het water niet boven 45° C uitkomt en bovenkant van de cementdekvloer niet warmer dan 28° C wordt. De maximale temperatuur minstens 24 uur per centimeter vloerdikte aanhouden. Bij een afwerkvloer van 4 cm, houdt u de maximale temperatuur dus 4 dagen aan.

Het afbouwen van de watertemperatuur dient eveneens met 5° C per 24 uur te gebeuren tot een watertemperatuur van 20° C. De totale opstookprocedure neemt ca. 14 dagen in beslag. Gedurende dit proces is het van groot belang dat u de ruimte voortdurend goed ventileert om zodoende het vocht te laten ontsnappen. Bovenstaande procedure dient altijd te worden opgevolgd, ongeacht het seizoen en mogelijk te worden herhaalt om de afwerkvloer op het maximaal toelaatbare restvochtpercentage te krijgen.

 

Procedure tijdens en na het plaatsen van de PVC vloer:

Tijdens het plaatsen van de vloer dient de vloer circa 18° C te zijn (de temperatuur van het water is dan circa 20° C). Deze temperatuur moet ook na het leggen minimaal 5 dagen worden aan gehouden, waarna een start kan worden gemaakt met het langzaam opvoeren van de temperatuur met 1 á 2 ° C per dag tot u de gewenste of maximaal toelaatbare instroomtemperatuur van het water van 45° C heeft bereikt. Wanneer deze temperatuur hoger wordt, ontstaat de kans op (onherstelbare) schade aan uw pvc vloer!

Aan het begin van het stookseizoen de watertemperatuur zéér geleidelijk opvoeren en aan het einde van het stookseizoen weer zéér geleidelijk afbouwen. Geen verschil in dag- en nachttemperatuur creëren om de pvc vloer zo stabiel mogelijk te houden, dit heeft ook nauwelijks effect op het energieverbruik. De relatieve luchtvochtigheid dient 55 – 65 % te zijn. Tijdens het stookseizoen is het gebruik van een luchtbevochtiger bijzonder aan te bevelen, hiermee houdt u de luchtvochtigheid op peil en voorkomt u extreme werking  van uw pvc vloer. Wij raden af om karpetten op de pvc vloer te leggen, hierdoor kan een ophoping van warmte ontstaan welke schade aan uw vloer kan veroorzaken.

De PVC lijn van het merk Vivafloors is duurzaam.

U van ieder merk de gewenste zichtstalen bestellen ( max 3) via ons webshop product of door contact met ons op te nemen via onze contactpagina. (Uitgezonderd van Lifestyle en Vivafloors 5000 series.)

De kwaliteit van de materialen welke gebruikt zijn bepalen onder andere de duurzaamheid van een vloer. Bij onze vloeren vindt u de gebruiksklasse terug in de artikelinformatie. De gebruiksklasse vertelt u voor welk gebruik de vloer geschikt is.

Kasse 21
Licht woon gebruik. Geschikt voor slaapkamers en logeerkamers.

Klasse 22
Geschikt voor gebruik in woonkamers, woonkeukens, kinder- en hobbykamers.

Klasse 23
Intensief woon gebruik. Geschikt voor ruimtes zoals een keuken, gang/hal, thuiskantoor.

Klasse 31
Bestendig tegen licht commercieel gebruik zoals hotelkamers.

Klasse 32
Bestendig tegen intensief voetverkeer in ruimten zoals kantoren of winkels

Klasse 33
Bestendig tegen zeer intensief voetverkeer in ruimten zoals scholen, druk bezochte winkelruimten of restaurants.

Klasse 41
Bestendig tegen licht industrieel gebruik. Geschikt voor onder anderen praktijkruimtes, winkels, entrees van hotels.

Klasse 42
Bestendig tegen normaal tot zwaar industrieel gebruik. Geschikt voor onder anderen scholen en grote winkels.

Klasse 43
Geschikt voor zwaar intensief industrieel gebruikt. Geschikt voor onder anderen warenhuizen en vliegvelden.

Verschil tussen Dryback en Click PVC:
Een PVC vloer kent 2 legvarianten.
Dryback; Dat noemen we ook wel de lijmversie.
Deze PVC wordt na het egaliseren van de ondergrond vast verlijmd op de vloer.
Click Pvc wordt in elkaar geklikt. Voor deze variant heeft men wel een egale ondergrond nodig maar hoeft de ondergrond niet altijd geëgaliseerd te worden.
Sommige Click PVC- merken hebben een ondervloer al vast aan de PVC en bij anderen koopt men een losse ondervloer erbij.

Let op bij het leggen van Click PVC in appartementen.
De totale geluiddemping moet daar -10DB bedragen.

PVC stroken vast op de vloer lijmen vraagt om een strakke egale vloer.
Daarvoor is het nodig dat de vloer wordt geëgaliseerd.
Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste PVC vloer en toebehoren voor uw woning of bedrijfspand.

Bij RB stoffering bieden we een totaal pakket. Van advies tot de juiste voorbereiding en het leggen en afwerken van de vloer.
Zo heeft u alle diensten onder 1 dak.
Lees ook de pagina Legservice